18:09 چهارشنبه 1398/05/30

اختراع کفش طبی هوشمند توسط پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی تبریز دستگاهی ساخته‌اند که باعث کاهش احتمال ایجاد زخم پا در دیابتی‌ها، کاهش قطع عضو مربوط به این عارضه و صرفه‌جویی اقتصادی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد تبریز، میثم امینی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز مقام دوم مسابقات جهانی اختراعات ژنو سوئیس در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص داد.

کفش طبی پیش‌گیرنده از ابتلا به زخم دیابتی در افراد مبتلا به این بیماری با قابلیت مونیتورینگ وضعیت پا عنوان اختراع میثم امینی و همکارانش است.

امینی با همکاری عباس بشیرزاده، قاسم فکورزاده، خلیل کالاوانی، مهدیه مطیعی، یاسمن تمری و ریاض علایی کلاجاهی موفق به ساخت این وسیله شده‌اند.

امینی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز توانست مقام دوم مسابقات جهانی اختراعات ژنو سوئیس در سال ۲۰۱۹ را به خود اختصاص دهد. نمایشگاه اختراعات ژنو سوئیس یکی از بزرگترین رویدادهای جهانی است که سالانه برگزار و به‌طور انحصاری به اختراعات اختصاص می‌یابد.

امینی در خصوص اختراع خود گفت: این وسیله برای کارمندان و کارگرانی که به‌مدت طولانی سرپا بوده و مبتلا به بیماری دیابت هستند، کاربرد دارد.

وی اظهار داشت: زخم پا که در اثر دیابت عارض می‌شود، شایع‌ترین ضایعه برای افراد مبتلا به این بیماری است و این وسیله که به‌صورت کفش طبی هوشمند طراحی شده می‌تواند در طول مدت استفاده، فشارهای وارده بر نقاط مختلف پا را اندازه‌گیری کرده و در صورت بالابودن فشار از میزان استانداردهای تعریف شده با دادن هشدار فرد را مطلع کند تا موقعیت و وضعیت ایستادن یا راه رفتن خود را تغییر دهد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تبریز تصریح کرد: در طراحی و ساخت این وسیله از یک مدار و چند سنسور الکترونیکی فشارسنج استفاده و یک سیستم گردش هوای خنک در کف آن تعبیه شده است.

امینی کاهش احتمال ایجاد زخم پا در دیابتی‌ها، کاهش قطع عضو مربوط به این عارضه، صرفه‌جویی اقتصادی، داشتن خاصیت درمانی و افزایش کارآیی و بهره‌مندی خوب از زندگی را از مزایای این دستگاه دانست.