16:24 جمعه 1397/03/04

در دیدار دکتر ولایتی با وزیر تحصیلات عالیه افغانستان مطرح شد گسترش همکاری علمی و پژوهشی بین دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش عالی افغانستان/ فارغ‌التحصیلی 16 هزار دانش‌آموز و دانشجوی افغانستانی در ایران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی‌اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز با دکتر نجیب‌الله خواجه عمری وزیر تحصیلات عالیه افغانستان دیدار و گفت وگو کرد.

دکتر ولایتی در ابتدای این نشست با بیان اینکه ایران خانه دوم شماست و امیدوارم همکاری خوبی را با همتایان ایرانی خود داشته باشید، گفت: زبان، تاریخ، فرهنگ مشترک، سنت های مشابه و همسایگی از عواملی است که موجب پیوند ایران و افغانستان شده است.

وی با بیان اینکه تاسیس شعبه در کشورهای دوست و همسایه، یکی از ماموریت های دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: خوشبختانه از چند سال گذشته شعبه کابل دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده و علاوه بر این شعبه، تعداد زیادی از برادران و خواهران افغانستانی در مدارس و دانشگاه های ما در حال تحصیل هستند.

رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حدود 16هزار دانش‌آموز و دانشجوی افغانستانی از مدارس و دانشگاه های ایران فارغ‌التحصیل شده‌اند و حدود 10هزار نفر نیز در حال تحصیل در دانشگاه های کشور هستند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مبارزات مردم افغانستان علیه بیگانگان در کنار آنان بوده، گفت: ایران بیش از هر کشور دیگری از مهاجران افغانستانی استقبال کرده است.

دکتر نجیب‌البه خواجه عمری وزیر تحصیلات عالیه افغانستان نیز در این نشست با قدردانی از دکتر ولایتی، گفت: برای گسترش و بهبود روابط ایران و افغانستان به ویژه همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی، آمادگی داریم و امیدواریم که شما همکاری بیشتر و بهتری با ما داشته باشید.

وی هدف از برقراری این ارتباط علمی را ارتقای کیفی آموزش در دانشگاه های افغانستان دانست و اظهار داشت: بدون شک همکاری های فرهنگی ما از سالیان خیلی دور جریان داشته است. جمهوری اسلامی ایران خدمات و همکاری های زیادی در بخش های مختلف به ویژه تعلیم و تربیت با کشور ما داشته که جای تقدیر و تشکر دارد.